Kosttillskott för kvinnor

Både före och under graviditeten är det viktigt att du får tillräckligt att rätt vitaminer. Särskilt folsyra, som också ibland kallas folinsyra, är en vitamin som vi hittar i mängder av matvaror, är extra viktig. Även om folsyra finns i vår mat, så bör kvinnor som är, eller som försöker bli gravida, att ta folsyra som ett dagligt kosttillskott för att säkerställa att hon får i sig tillräckligt med folsyra i samband med graviditeten.
Om du är gravid, eller planerar för graviditet inom snar framtid, är det därför viktigt att komma ihåg att ta ett extra tillskott av 400 mikrogram folsyra i minst en månad före och upp till tre månader efter befruktningen, då låg folatsatus hos modern är en riskfaktor för utveckling av neuralrörsdefekter hos det växande fostret.

Folsyra skapar de bästa förutsättningarna

Utöver att äta extra grönsaker, frukt och lever, som alla innehåller stora mängder folsyra, rekommenderar vårdguiden alla kvinnor att ta folsyra från då du önskar att bli gravid, och in igenom hela den första trimestern av din graviditet. Folsyra är ett enkelt sätt att förbereda kroppen på den fysiska belastningen det är att genomgå en graviditet och bära på ett barn i 9 månader. Med folsyra från Babyplan får du folsyra utan animalisk gelatin.