TEMA | Svårt att bli gravid

Babyplan har träffat 6 olika kvinnor som alla drömmer om att bli mammor. För vissa lyckades det efter lite väntan. Andra har upplevt att förlora, medan andra har upplevt upprepade missfall, eller att det ännu inte funnits två streck på graviditetstestet. Gemensamt är att de är kvinnor i fertil ålder, men ingen av dem förväntade sig att det skulle vara så svårt. Äntligen har vi träffat en kvinna som är både mamma och änglamamma. Hon saknar större öppenhet och mindre beröringsrädsla när man förlorar.

Vicki blev mamma och änglamamma på bara två dagar

Artikel 6

Vicki blev mamma och änglamamma på bara två dagar

Vicki Broch blev mamma och änglamamma när hon födde sina tvillingpojkar alldeles för tidigt. Sedan dess har sorgen och ångesten över ännu en misslyckad graviditet följt henne som en ofrivillig följeslagare. I dag vill hon ha större öppenhet och mindre oro för att förlora.

Läs med här


Artikel 5

Pernille är änglamamma – och kämpar ensam för drömmen

Hon var tvungen att avbryta graviditeten under den 19:e veckan. Hon har gått igenom sorgen och smärtan över lille Lucas ensam. Pernilles pojkvän delade inte hennes dröm. Men drömmen och hoppet finns kvar. Lucas blir storebror och Pernille ensammamma.

Läs med här


Artikel 4

Laila har väntat i 6 år på önskebarnet

28-åriga Laila Ravn och hennes pojkvän har väntat på sitt önskebarn i sex år. Men Laila har PCOS och hennes pojkvän har väldigt få levande spermier. Samtidigt känner sig Laila utropad som en dålig mamma eftersom hennes BMI är högre än vad läkarna rekommenderar.

Läs med här


Artikel 3

Malene och mannen hade ALLT klart – men bebisen kom aldrig

19-åriga Malene hade varit tillsammans med sin man i 6 år. De hade stora besparingar, ett hus, en bil, en hund och en katt, men det blev ALDRIG två streck på graviditetstestet. Sedan sprack förhållandet. Idag är Malene 22 år och har precis fått en dotter med en ny man.

Läs med här

AnnSofie har mist två gånger – tredje graviditeten är svår

Artikel 2

AnnSofie har mist två gånger – tredje graviditeten är svår

Ingen hade sagt till mig att det skulle vara SÅ svårt att bli gravid, och – när man äntligen blir gravid – att de allra flesta graviditeter slutar i ett missfall under de första veckorna

Läs med här

Anna fick två spontanaborter som 24-åring

Artikel 1

Anna fick två spontanaborter som 24-åring

Anna Hulbæk Grauman upplevde två spontanaborter innan hon äntligen blev mamma till lilla Asta. Läs berättelsen om Annas väg till att bli gravid och hur det är att bli en del av en vanlig men tråkig statistik.

Läs med här