Babyplan hjerte

Positivt ägglossningstest – Så ser den ut

Bilder av positiva ägglossningstest

Hur ser ett positivt ägglossningstest ut? Tvivel kan lätt uppstå när man försöker läsa och förstå resultatet de första gångerna. Om du har erfarenhet av graviditetstest är det inte alls samma resultat du letar efter när du läser ett ägglossningstest.

Vi har därför skapat det här galleriet där du kan se hur det ser ut när ett ägglossningstest från Babyplan ser ut när det visar positivt.

Hur avläses resultatet på en klassisk ägglossningstest?

Hur ser en positiv, negativ och ogiltig ägglossningstest ut
Tolkning av resultat från ägglossningstest

Positivt (LH-stegring): Om två färgade streck visas, och teststrecket är lika starkt eller starkare än kontrollstrecket, är det troligt att ägglossning sker inom de närmaste 24-48 timmarna. Om man försöker bli gravid, är den bästa tiden för samlag efter 24, men innan 48 timmar.

Svagt streck på ägglossningstesten: En svag teststreck betyder lågt LH-hormon och att testet är negativt om strecket är svagare än kontrollstrecket.

Hur länge visar ägglossningstest positivt? Vissa kvinnor testar positivt i 24 timmar medan andra kan testa positivt i 3-4 dagar. Det är det första positiva testet som räknas. Därför bör du inte fortsätta mäta efter det första positiva testet.

Hur ser ägglossningen ut? Strax före ägglossningen får du ofta en klar flytning som först är flytande, sedan elastisk (stretchig) och ser ut som rå äggvita. Båda dessa typer av flytningar kallas “fertila flytningar” och är tecken på att ägglossning är på gång.

Är du osäker på hur man använder ett Babyplan-ägglossningstest?

Tekniken bakom ägglossningstest: du doppar en teststicka i urin, väntar en stund och ser dina resultat visas som streck i testresultatfönstret på stickan. (Följ alltid testanvisningarna noggrant, testa vid rätt tidpunkt på dagen enligt anvisningarna och låt teststickan utvecklas under det angivna antalet minuter).

Se instruktionsvideo här: Ägglossningstest stav video, Ägglossningstest sticka video


positivt ägglossningstest
Positivt ägglossningstest

Positivt ägglossningstest
Positivt ägglossningstest

Babyplan Positivt ägglossningstest
Positivt ägglossningstest

Positivt ägglossningstest
Positivt ägglossningstest

positivt ägglossningstest
På gränsen? Kanske kan det vara en bra idé att ta ett nytt test senare på dagen.

Positiv LH stav
Positiv LH stav