Artiklar om fertilitet och graviditet

Här kan du hitta expertinformation med råd om fertilitet, fertilitetsbehandling, graviditet, produktguider – och massor av information för planläggning av din graviditet.

Vill bli gravid

Artiklar för dig som planerar graviditet. Här hittar du massor av goda råd för graviditet, kunskap om kroppen och fertilitetsprodukter.

Goda råd och vägledning

Få tips om hur man kan öka dina chanser för graviditet, kunskap om kroppen och fertilitetsprodukter.

Svårt at bli gravid

Klimakteriet – Vilka är symptomen på klimakteriet och kan man fortfarande bli gravid?

Klimakteriet kommer med symtom och du kan känna av tecknen på klimakteriet. Läs vidare för att få tips om hur du kan bli gravid nära klimakteriet.

Vicki blev mamma och änglamamma på bara två dagar

Vicki Broch blev mamma och änglamamma när hon födde sina tvillingpojkar alldeles för tidigt. Sedan dess har sorgen och ångesten över ännu en misslyckad graviditet följt henne som en ofrivillig följeslagare. I dag vill hon ha större öppenhet och mindre oro för att förlora.

Pernille är änglamamma – och kämpar ensam för drömmen

Hon var tvungen att avbryta graviditeten under den 19:e veckan. Hon har gått igenom sorgen och smärtan över lille Lucas ensam. Pernilles pojkvän delade inte hennes dröm. Men drömmen och hoppet finns kvar. Lucas blir storebror och Pernille ensammamma.

Laila har väntat i 6 år på önskebarnet

28-åriga Laila Ravn och hennes pojkvän har väntat på sitt önskebarn i sex år. Men Laila har PCOS och hennes pojkvän har väldigt få levande spermier. Samtidigt känner sig Laila utropad som en dålig mamma eftersom hennes BMI är högre än vad läkarna rekommenderar.

Malene och mannen hade ALLT klart – men bebisen kom aldrig

19-åriga Malene hade varit tillsammans med sin man i 6 år. De hade stora besparingar, ett hus, en bil, en hund och en katt, men det blev ALDRIG två streck på graviditetstestet. Sedan sprack förhållandet. Idag är Malene 22 år och har precis fått en dotter med en ny man.

AnnSofie har mist två gånger – tredje graviditeten är svår

25-åriga AnnSofie Jensen och hennes pojkvän hade försökt bli gravida i ett helt år, när det äntligen finns två streck på graviditetstestet. Tyvärr får hon missfall två gånger under 1:a trimestern. Nu är hon gravid igen, men hoppas kunna fokusera mer på graviditetsförlust och sorgen över att förlora tidigt.

Anna fick två spontanaborter som 24-åring

Anna Hulbæk Grauman upplevde två spontanaborter innan hon äntligen blev mamma till lilla Asta. Läs berättelsen om Annas väg till att bli gravid och hur det är att bli en del av en vanlig men tråkig statistik.

Endometrios och fertilitet

Endometrios är en kronisk sjukdom som drabbar var tionde kvinna i Sverige. Läs mer om symptomen, hur den påverkar kvinnans fertilitet och hur endometrios behandlas här

PCO och graviditet

PCO är en hormonstörning sjukdom som drabbar 10% av kvinnorna i Sverige. Läs mer om symptomen, hur den påverkar kvinnans fertilitet och hur PCO behandlas här

Ny fertilitetsmonitor ökar chanserna för graviditet

Drömmer du om tillökning i familjen? Då kan den prisvinnande fertilitetsmonitorn Eveline ägglossningstest kanske hjälpa dig. Vinnaren av Best Babytech Awards 2018 gör dig nämligen klokare vad gäller din ägglossning, och ser till att du aldrig mer missar en fertil dag.

Förberedelser i förbindelse med graviditet

Ni önskar er ett barn…Men vad bör man egentligen tänka på? Vi har samlat 10 råd till er som försöker att bli gravida. 

När man längtar så mycket att man tror man ska gå sönder

Barnlöshet är mycket vanligare än man tror även bland unga friska par. Ruvarpodden är en podd om erfarenheter och känslor kring barnlängtan och IVF.

Sädeskvalitet – hur bekämpas infertilitet hos män?

Det kan vara svårt att greppa vad låg fertilitet innebär om man inte själv upplevt det på nära håll. Hur dålig spermakvalitet ska man överhuvudtaget ha, för att man ska bli diagnostiserad som infertil?