Ägglossningskalender

När har du störst chans att bli gravid?

Beräkna din ägglossning med vår ägglossningsberäknare, och få reda på när du har störst chans för att bli gravid. Med hjälp av ägglossningskalendern kan du enkelt förstå din menscykel och föra kalender över när du har din ägglossning, och under vilka dagar du är mest fertil, allt för att öka chanserna för en graviditet.

Beräkna ägglossning

Första dagen i din sista menstruation

Dagar i din menstruationscykel

När kan du bli gravid?

Kvinnor är fruktbara endast en kort period i varje menscykel, och därför är det viktigt att föra kalender över ägglossningen, för att veta när på månaden du är som mest fertil, om du vill bli gravid. En kvinna har i genomsnitt ägglossning 400 gånger under den period av sitt liv då hon är fruktbar, och har möjlighet för att bli gravid. Det är väldigt olika från kvinna till kvinna när ägglossningen kommer, och därför kan det vara fördelaktigt att ha en egen ägglossningskalender. Vi vet redan att ägglossningen kommer 12 till 16 dagar innan menstruationens första dag, men det är väldigt individuellt från kvinna till kvinna.

Symptomer för ägglossning

Några kvinnor upplever en större mängd symptom i samband med ägglossning, och det finns andra kvinnor som inte känner av någon förändring i kroppen, eller upplever fysiska tecken på att ägglossningen närmar sig. Därför kan det vara svårt att veta, precis när man har ägglossning, om man inte använder ägglossningstester, använder en digital ägglossningsberäknare och kalender, eller på annat sätt har en bra överblick över sin menscykel och ägglossning.
Det finns olika metoder för att testa om du har ägglossning, och därigenom få en överblick över din ägglossningskalender. Du kan välja att använda ett ägglossningstest, som mäter LH-hormon (Luteinizing Hormone) i urin. Dessa typer av ägglossningstest kan både vara analoga och digitala, och kan komma i både sticka och stav varianter. Se ett utbud av ägglossningstest här. Det finns flera metoder än att ta ett enkelt test, så som att undersöka restprodukter från vaginan, ta din temperatur varje morgon m.m. Du kan också välja att få en bra överblick över din menscykel och ägglossning genom att använda en digital ägglossningskalender.

Beräkna ägglossningen med en digital ägglossningsberäknare

Om du inte märker av några av symptomen för ägglossning, kan det vara en bra ide att själv räkna ut under vilka perioder du har ägglossning, genom att använda en digital ägglossningsberäknare. Vår digitala ägglossningsberäknare kan hjälpa dig räkna ut när du har ägglossning, och är mest fertil. En digital ägglossningskalender är enkel att använda, du behöver endast ange första mensdagen från din senaste mens, och längden på din cykel. Utifrån denna information kan ägglossningsberäknaren räkna fram vilka dagar i menscykeln du har störst chans att bli gravid.

Optimera dina chanser för graviditet med en ägglossningskalender

Först efter att du vet vilka datum ägglossningskalendern säger att du är mest fertil, kan du optimera dins chanser för att bli gravid. För att säkra dig om att du har samlag på rätt datum i din menscykel, kan det vara en bra ide att testa LH-nivå i urinen, med hjälp av ett ägglossningstest. Genom att först beräkna ägglossningen, och sedan testa med ett ägglossningstest för att bekräfta, kan du enkelt säkra dig om att du optimerar din chans för att bli gravid.

Håll koll på ägglossningen

Som nämnt tidigare, finns det en ett sort utbud av ägglossningstest. Om du vill ha stenkoll på din ägglossning, kan det vara en bra ide att i förväg känna till när ägglossningen närmar sig. Det kan du ta reda på med hjälp av ett digitalt ägglossningstest från Clearblue. Detta digitala ägglossningstest mäter flertalet hormonnivåer i urinen, istället för endast LH-nivån som både stav och sticka testen gör, och kan därför ge dig ett mer exakt resultat. Detta gör att du med hjälp av ett digitalt ägglossningstest kan få svar på om din ägglossning närmar sig hela 2 dagar tidigare än med hjälp av sticka eller stav ägglossningstest.


Relevanta artiklar om ægløsning:

Kilder: