Kom ihåg att testa din man

Varför använda en spermatest?

Många par har idag problem med att bli gravida, och det är inte alltid att felet hittas hos kvinnan. En spermatest för hemmabruk kan ge en första indikation om hur mannens spermier har det ställt. Spermiekvaliteten är nämligen långt ifrån i topp hos många män. Kanske är det för få spermier i säden, eller kanske är de som finns deformerade och har nedsatt rörlighet.

När räknas resultatet som normalt?

Avdelningen för Växt och Reproduktion på Rigshospitalet i Köpenhamn använder följande definition på normal sädkvalitet: Det ska vara minst 40 miljoner spermier totalt, minst 20 miljoner spermier per ml säd. Minst 12% av spermierna ska ha normalt utseende, och minst 50% ska kunna röra sig framåt. Spermiernas förmåga att röra sig i sekret som det som finns i kvinnans underliv, ska vara ”god”.

Testa spermakvaliteten därhemma

Mann kan få gjort en spermieanalys hos läkare, men många män drar sig för ett läkarbesök, och i första rundan kan det vara bra att få en indikering på hur sädkvaliteten är genom att testa hemma.

Spermatesten för hemmabruk kommer att kunna ge er besked om spermiekoncentrationen är tillräckligt hög – dvs. om det finns ett normalt antal spermier i säden. Oavsett var man testar; hemma eller hos läkare, kommer man oftast att vilja upprepa testen med t.ex. en veckas mellanrum, eftersom spermieprov kan variera från gång till gång.

Med en Babyplan Spermatest kan ni testa spermiekvaliteten därhemma och se om spermakvaliteten möjligtvis påverkar era chanser för graviditet.

Köp Babyplan Spermatest här

Köp Babyplan Spermatest här